EAV

EAV is Elektro-Acupunctuur volgens Voll. Dr. Voll was een Duitse arts die onderzoek deed naar het meten en elektrisch stimuleren van acupunctuurpunten.


Acupunctuurpunten zijn punten op het lichaam waar de energiestroom gestimuleerd kan worden die naar en vanuit de organen gaat. Deze punten zijn in de loop van eeuwen gevonden door Chinese geneeskundigen. Alle acupunctuurpunten zijn energetisch verbonden met bepaalde organen. Ze vertellen iets over die organen.

Van oudsher worden de acupunctuurpunten gestimuleerd door naalden in de huid te steken. Maar bij elektro-acupunctuur worden ze gestimuleerd door elektriciteit. Dr. Voll onderzocht deze werkwijze. Hij ontdekte dat de acupunctuurpunten andere meetwaarden(energie) aangeven, als er homeopathische middelen in het meetcircuit komen.

Dr. Voll heeft een methode ontwikkeld waarmee we het volgende kunnen uitvinden:

 • Op welke acupunctuurpunten stroomt de energie niet goed? In andere woorden: bij welke organen zit een energieprobleem?
 • Met welk homeopathisch middel kan de energiestroom, en daarmee de orgaanfunctie, verbeterd worden?

Waarom EAV?

We zoeken met EAV naar de oorzaak van uw (chronische) klachten. En we zoeken naar het juiste homeopathische middel om u te behandelen.

De oorzaak van een chronische klacht is vaak lastig te vinden. Het orgaan dat klachten geeft, is vaak niet zelf de storende factor in uw systeem. Het orgaan reageert alleen op een storing die ergens anders in uw lichaam plaatsvindt.

Een voorbeeld: u kunt chronische lage rugpijn hebben, terwijl in uw rug geen storing te vinden is – maar er zit wél een storing (chronische ontsteking) in uw blindedarm.

EAV is een betrouwbare manier om de dieperliggende oorzaak van uw klachten te vinden.

De acupunctuurpunten vertellen ons welke organen mogelijk bij uw klachten betrokken zijn.

Door verbanden te leggen tussen de meetwaarden van de verschillende punten, concluderen we welk orgaan de werkelijke veroorzaker zal zijn van uw klachten.

Voor wie?

EAV wordt vooral ingezet bij chronische klachten zoals:

chronische spier- en gewrichtsaandoeningen, chronische vermoeidheid, allergieën en voedselintoleranties, huidaandoeningen, amalgaamproblematiek, chronische ontstekingen (keel, neus, oor, bijholten e.d.), tandheelkundige problemen, chronische nier-/blaasproblemen, chronische maag-/darmklachten; neurologische klachten, gynaecologische klachten, gedragsproblemen bij kinderen. Ook wordt EAV gebruikt voor preventieve therapie.

Hoe gaat de meting?

Voorbereiding

 • De laatste drie dagen voor de meting gebruikt u geen koffie, alcohol en suiker en u rookt niet.
 • Liefst de laatste drie dagen voor de meting, maar zeker één dag van tevoren, gebruikt u alleen medicijnen die absoluut noodzakelijk zijn. Andere medicijnen laat u staan.
 • Neem uw medicijnen mee naar de meting.
 • Zorg dat u goed uitgerust naar de meting komt.
 • Gebruik geen cosmetica, gezichts-, hand- of voetcrèmes op de dag van de meting.
 • Draag geen sieraden tijdens de meting en draag katoenen kleding. Zo min mogelijk synthetische stoffen.
 • Vertel, als u dit wilt, aan uw huisarts dat u de EAV-meting gaat doen. Dit is niet verplicht.

Tijdens de test

 • We meten de waarden van een (groot) aantal acupunctuurpunten op uw lichaam.
 • Voor het meten gebruiken we een meetgriffel. Dr. Liem drukt met deze ‘meetpen’ op de acupunctuurpunten. Het EAV-apparaat geeft aan of de meetwaarde afwijkend is of niet.
 • Voor de punten met afwijkende meetwaarden herhalen we de meting. Alleen voegen we nu homeopathische preparaten toe tijdens de meting. Als het juiste preparaat wordt toegevoegd, ziet u de afwijkende meetwaarden weer normaal worden.
 • De homeopathische middelen die de meetwaarden normaliseren, krijgt u voorgeschreven als medicijn.

Behandeling

 • U neemt de homeopathische middelen een aantal weken tot verschillende maanden.
 • Zo nodig komt u tussentijds terug voor een nieuwe EAV-meting. Hiermee controleren we of de kuur aanslaat. En of een andere (aanvullende) behandeling nodig is.
Care Center Golden Hands
Koningstraat 81
1781 KD Den Helder

+31 223-691204
carecentergoldenhands@gmail.com