Fytotherapie

Fytotherapie of kruidentherapie is de oudste vorm van geneeskunde. Over de hele aarde wordt Fytotherapie nog steeds toegepast. Dikwijls wordt de Fytotherapie vermengd met occulte rituelen, dat zult u bij mij niet aantreffen.
Kruiden bevatten werkzame stoffen tegen tal van ziektes: die gaan we inzetten voor het herstel. De ervaring leert dat de werkzame stoffen krachtiger werken als meer delen van de plant worden ingenomen. Sappen, oliën, knoppen, wortels en andere delen van planten bevatten een schat aan kostbare hulpstoffen.Fytotherapeutica zijn geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, of delen van planten bevatten, in ruwe of bewerkte staat. Alhoewel er een behoorlijk aantal goed gedocumenteerde Fytotherapeutica bestaat, wordt hiervan in de reguliere geneeskunde in Nederland weinig gebruik gemaakt, dit in tegenstelling tot de situatie in bijvoorbeeld Duitsland, Australië en Groot-Brittannië.

De laatste jaren wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de werkzame plantaardige stoffen, daardoor is er steeds meer inzicht in de juiste doseringen en mogelijke effecten. Producenten van Fytotherapeutica garanderen een standaard; ze zorgen dat in elke capsule met een kruidenextract precies de juiste dosis werkzame stof zit. De kwaliteit moet bij elke capsule en in elk potje hetzelfde zijn. De fytotherapie is zo de laatste jaren uitgegroeid tot een professionele en serieuze tak van geneeskunde. In Nederland is de NVF (Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie) een organisatie die veel kennis in huis heeft over alles wat met kruidengeneeskunde te maken heeft.

Care Center Golden Hands
Koningstraat 81
1781 KD Den Helder

+31 223-691204
carecentergoldenhands@gmail.com